Радионица ,,Изразимо различитости-представимо себе!“

Изражавање оног унутрашњег у нама, разумљивог целокупном човечанству самостално је од различитости приказа у стваралаштву. Живот дела је независан, разноликост ствараоца се не примећује путем дела у оку посматрача који је фокусиран на духовни слој дела. Разнолика дела, настала у различитим стиловима, у зависности од тренутних потреба човека, заједно чине историју уметности.

Радионица ,,Изразимо различитости-представимо себе!“ одржана је 10. новембра 2020., у Галерији савремене уметности у Пожаревцу, упоредо са изложбом мозаика „Лепота предања“. Инспирисани њоме, ликовне изразе учесника радионице можемо упоредити са тесерима. Њиховим спајањем и комбиновањем настаје мозаик. Заједнички папир представља једнаке могућности за израз сваког од нас, али и указује на поштовање других и различитости.

Циљ радионице је указивање да различитост ствара свестраност која нас испуњава и уједињује. Више различитости ствара уметност. Допуњавањем и комбиновањем ликовних изражаја настало је дело које целокупном композицијом усмерава посматрача на однос човека и природе.

Радионица је резултат ослушкивања потреба публике. У новонасталој ситуацији, у претходним месецима, приметили смо да поред презентације културних садржаја и контакта са кустосима и водичима, публици недостаје међусобна комуникација. На овај начин, целодневном активношћу, стварањем једне заједничке слике, остављањем порука једни другима путем ликовног израза, та врста жељене комуникације је остварена.

Поштујући све превентивне мере заштите омогућили смо публици да се слободно изрази и саслуша околину.

Галерија

Galerija